Wednesday, November 10, 2010

Драмата на потребителя

Проблем, с който се сблъсках днес следобед.
Ето как започват нещата.
Всеки прави регистрации по форуми и сайтове. След време обаче, определен брой от тези места ви писват. Решавате, че не искате, когато си напишете потребителското име в гугъл тези следи да изплуват. Простичко, регистрациите трябва да се изтрият. Наистина, повечето сайтове предлагат възможност за потребителско, или ръчно изтриване, с което проблемите са решени, но останалите, като форумите, не.
Тук се полагат основите на драмата.
За да се изтрие профил от форум, трябва да прегледате първо FAQ-ът за информация. Ако няма, отваряте тема в някой от разделите за помощ към потребителя. Обаче там ви посреща орда от тролове, които искат да знаят с точни подробности, защо аджеба не искате да сте част от тази социална група. Същите тези тролове, естествено, не ви дават полезна информация по зададения въпрос, а само спамят, целейки се във вашите нерви. Ако по някаква случайност съумеете да не им обръщате внимание, започвате да търсите Админ и да го молите по ЛС да ви изтрие регистрацията. Разбира се, той също ще се прави на много важен трол, та ще ви се наложи да минете същата процедура с темите, но на друго ниво. В края на краищата, след няколко дни би трябвало да сте се отървали от тази страница в интернет дневника ви.
Аз още не съм стигнала до последния етап в нито едно от местата, които искам да освободя. Пожелайте ми успех.
Цялата тази драма, заради един малък проблем, целящ да олекоти малко сървърите на въпросният сайт. Хората са необясними...


Виолета.

No comments: