Проект "Облак"


 Част 1


По време на пътуванията ми из Европа, както и с помощта на контакти от различни краища на света, научих много за различните образователни системи. 

 Това е балансът, който искам да променя.

 Част 2

Това, което предизвика идеята е новата концепция Google Chromebook:Част 3
  За да се приложи концепцията е нужно да се започна локално - училище след училище.
Макар промените в България да стават мудно, с продължителен период за прилагането им според нуждите на всяка институция, с правилното отношение и мотивация от страна на ученици и учители, обновяването може да проработи по-бързо.
След като се намери достатъчно разбиране и мотивация сред ученици и институции в страната, концепцията ще се отнесе до Министерството на Образованието и Културата. След разглеждане и създаване на цялостна концепция за реформа, ще бъде представена пред Европарламента за одобрение и финансиране. Средствата ще са нужни на институции с по-малко ресурси и база. 


 Част 4

Прилагане на концепцията ще доведе неминуемо до множество положителни промени в образователната система, сред ученици и учители и тяхното отношение към учебния процес, както и към средата, в която живеем.
Също така, концепцията ще мотивира множество институции да потърсят чуждестранен опит в прилагането на уеб платформите, което ще доведе до продължителна кооперативност, обмяна на опит и кадри.
Част 5Контакти

Ако сте заинтересовани и желаете да допринесете за проекта, имате нужното знание за изграждане на такава платформа, имате готова концепция за уебсайт или сте готови да помогнете по всякакъв друг начин, можете да се свържете с мен по имейл: 
vilieto@hotmail.com

ПП: Ще пускам актуална информация на страницата за това, как върви проекта.

No comments: