Рецептата е: 1л мляко две яйца ванилия/какао/канела/каквото ти е на кеф малко олио брашно колкото да се посгъсти [към 200гр мисля излиза, не е като да го мерим]
Бъркаш в купа и тикаш в хладилника за час. Като го извадиш, преди всяко сипване в тигана се разбърква сместа. Май в това ще да е пиниза.
Ние имаме тиган за палачинки, който е с размерите на нормален тиган, но има 4 гнезда. Стават много по-бързо, макар да са малки като размер. От тая смес излизат около 25-30 малки палачинки, та е осигурена закуска за уикенда.
А меда от снимката е български. :] Сега чакам да дойде пролетта както трябва в България, че кораба майка да прати пак.
Ей, тоя уикенд ще ги пробвам и аз... Че изглеждат майко мила. Моята рецепта се различава само с едно яйце отгоре, по-малко брашно и досега не съм се сещала за какао, канела. А е толкова близко до акъла. А, и не слагам в хладилник. Но определено, ще. Gorge, here I come. :D Бтв, любимия мед вкъщи е боров, предвиждам оливане и преподсладяване. Благодаря за рицептътъ, ши са приложи. :)
4 comments:
Не, не, трябва да попитам, какъв им е пиниза на тия палачинки? Само в гъстотата на тестото ли е?
Хех, палачинките са супер лесни за правене.
Рецептата е:
1л мляко
две яйца
ванилия/какао/канела/каквото ти е на кеф
малко олио
брашно колкото да се посгъсти [към 200гр мисля излиза, не е като да го мерим]
Бъркаш в купа и тикаш в хладилника за час. Като го извадиш, преди всяко сипване в тигана се разбърква сместа. Май в това ще да е пиниза.
Ние имаме тиган за палачинки, който е с размерите на нормален тиган, но има 4 гнезда. Стават много по-бързо, макар да са малки като размер. От тая смес излизат около 25-30 малки палачинки, та е осигурена закуска за уикенда.
А меда от снимката е български. :] Сега чакам да дойде пролетта както трябва в България, че кораба майка да прати пак.
Ей, тоя уикенд ще ги пробвам и аз... Че изглеждат майко мила. Моята рецепта се различава само с едно яйце отгоре, по-малко брашно и досега не съм се сещала за какао, канела. А е толкова близко до акъла. А, и не слагам в хладилник. Но определено, ще. Gorge, here I come. :D Бтв, любимия мед вкъщи е боров, предвиждам оливане и преподсладяване. Благодаря за рицептътъ, ши са приложи. :)
Да кажеш после как са станали. :] Тук меда е билков, ма почти на свършване, та ще чакамe пратка. На боров и аз се радвам, и на акациев.
Post a Comment