Thursday, February 19, 2009

Do we need a hero?

Добър вечер,българи.

Спомняте ли си анкетата преди година,която имаше за цел да определи,кои са великите личности на българският народ?Много шум се вдигна около кампанията и след дълго проучване на първо място беше поставен именно Левски.
19.02.2009.
Днес се навършва годишнина от обесването на Левски.
Новина,забравена от много повече хора,отколкото ни се иска да вярваме.Същите тези хора,които с чиста съвест\или може би не чак толкова\го поставиха на първо място в проучването.

Някои ще си кажат,защо пък да празнуваме факта,че някой е умрял?
Ами помислете,за кого е умрял.

По план трябваше из по-големите градове да има факелно шествие,но на паметниците на Левски е имало към 10-15 човека.
Срамота.

Ник хубаво спомена,че по тв-то давали някакви дечица дето пеят весели песнички.Това ми напомни как,когато аз бях в начално\средно училище,на днешният ден ни водеха на площада да гледаме парада на военните и имаше народ.Да,имаше страшно много хора.Беше неработен ден и се честваше,както подобава.
Нали всички се оплакваме,как чакаме да дойде някой като Левски,за да ни оправи държавата.Какво правим всъщност?
Забравяме.
Всичко тъне в забрава.
Нека така да бъде.

Лека вечер.

2 comments:

Д-р АЛУ said...

Тъпо. Грозно. Ама може ли да се очаква нещо по-различно?
Нали навсякъде само повтарят,че живецът на една нация е в младите. Щом мнозенството от тях открито говорят,и при това с гордост,че не ги интересува какво става в управлението на държавата,и "само вижте като завършем как ще емигрираме в чужбина,ако ще като миячи на чении". Какво ти самосъзнание....

Unknown said...

Наскоро даваха интервю с Карбовски,в което той обясни,че българите се чувстват хора,само в чужбина.Можело да работят като чистачи или миячи,но те знаят,че щом работят за държавата и в един момент им се наложи да потърсят помощ,държавата ще проработи за тях.
Масата бяга навън,после откъде да има живец в тая държава,като няма млади хора.